Preguntes freqüents


Preguntes freqüents sobre Roda a TMB

Si vols participar a Roda a TMB i tens qualsevol dubte, consulta aquí les preguntes freqüents.

Si les preguntes freqüents no t’han ajudat a resoldre els teus dubtes, escriu-nos la teva consulta a través del formulari de contacte i aviat et donarem una resposta.

  • Puc participar a Roda a TMB si encara no he fet els 18 anys?

   No. Per poder presentar un curt a Roda a TMB cal haver complert els 18 anys.
  • No soc membre del JoTMBé. Puc presentar-me al concurs?

   Per presentar un curt a Roda a TMB cal formar part del JoTMBé. Si encara no n’ets membre, podràs registrar-te en el moment d’enviar el teu curt. Simplement cal que segueixis les instruccions que trobaràs a l’apartat Inscriu el teu curt.
  • Puc inscriure més d’un curtmetratge?

   Sí, pots presentar tants curtmetratges com vulguis, sempre i que aquests siguin originals, inèdits i compleixin amb els Requisits de participació.
  • Els transports de TMB han d’aparèixer obligatòriament al curt?

   D’alguna o altra forma els transports de TMB han d’aparèixer en el curt. No és obligatori que les instal·lacions de TMB siguin l’escenari principal on es desenvolupa la història, però sí que han de tenir el seu protagonisme.
  • És obligatori rodar a les instal·lacions de TMB?

   Rodar a les instal·lacions de TMB no és obligatori però has de tenir en compte que d’alguna forma els transports de TMB han d’aparèixer en el curt.
  • Necessito un permís de rodatge per rodar a les instal·lacions de TMB?

   Només és necessari sol·licitar el permís de rodatge si vols gravar en algun d’aquests espais: instal·lacions i interior del metro, interior del bus, interior del Barcelona Bus Turístic, instal·lacions o interior del Telefèric de Montjuïc, o a l’estació o interior del Funicular de Montjuïc. Per rodar en una parada d’autobús o del Barcelona Bus Turístic no necessites demanar cap permís de rodatge.
  • Necessito un permís de rodatge per gravar fora de la boca del metro o d’una parada de bus?

   No, per gravar als exteriors de la boca del metro o de les parades de bus no necessites cap permís de rodatge. Només has de sol·licitar el permís si vols rodar a les instal·lacions i interior del metro, interior del bus, interior del Barcelona Bus Turístic, instal·lacions o interior del Telefèric de Montjuïc, o a l’estació o interior del Funicular de Montjuïc.
  • Si vull gravar en més d’una localització, he de demanar més d’un permís?

   No, només necessites demanar un únic permís de rodatge. Quan el sol·licitis, trobaràs l’opció per indicar les diferents localitzacions on vols gravar el teu curt.
  • Hi ha un horari especial per rodar a les instal·lacions de TMB?

   Sí, fer rodar a les instal·lacions de TMB s’han establert uns horaris. Al metro, bus i Funicular de Montjuïc, els rodatges es duen a terme exclusivament de dilluns a dijous laborables, entre les 10.00 h i les 16.30 h. Al Barcelona Bus Turístic i al Telefèric de Montjuic, els rodatges es duen a terme exclusivament de dilluns a dijous laborables, entre les 13.00 h i les 16.30 h.
  • Quines són les mesures de prevenció pel coronavirus que cal seguir durant el rodatge?

   Per tal de prevenir contagis, cal seguir totes les mesures pel coronavirus que s’han establert al transport públic. Consulta-les abans de planificar el teu rodatge per assegurar-te que les compleixes totes.
  • Em puc treure la mascareta durant el rodatge a les instal·lacions de TMB?

   No. Durant el rodatge cal seguir totes les mesures de prevenció pel coronavirus , inclosa l’obligació de dur en tot moment la mascareta posada. Aquesta mesura aplica a tots els membres de l’equip, inclosos els actors.